Viikko 18 Teema: Ajankohtaiset ilmiöt
Grand One 2020
Tämän tekstin pääaiheena on Grand One digitaalisen median kilpailusivusto. Käsittelen omia vaikutelmia kyseisestä kilpailusta, kategorioista sekä oman kohdeyritykseni digitaalisista ratkaisuista tämän kilpailun onnistumisen perusteella tai muutoin ajankohtaisiin ilmiöihin liittyen.
Ensivaikutelma
Koen kilpailun lähinnä näkyvyyden edistäjänä sekä digitaalisten ratkaisujen esilletuonnin alustana. Grand One kilpailuun en ole aikaisemmin törmännyt, mutta mielenkiintoista huomata miten digitaalisista ratkaisuistakin voi tehdä kilpailunaihe ja jakaa kilpailut eri kategoriaan. Kilpailu toimii erinomaisena työkaluna yrittäjille ja kaikille muillekin, joilla voisi olla jonkinlaista toimintaa digitaalisesti sillä muiden kokonaisuuksien näkeminen saattaa helpottaa oman visionsa esille tuomista varten.
Paras Design - Kategoria
Paras Design - kategoriassa etsitään digitaalisia töitä, joissa on designin avulla saavutettu kilpailuetua. Tuomaristo ei katso vain näyttävää pintaa vaan arvioi sitä, miten huolella suunnitellun kokonaisuuden kautta työn kohderyhmät ovat saaneet palvelusta tai kampanjasta enemmän hyötyöä. Paras Design - kategorian arvostelusta 20 % on strategiaa, 40 % luovaa ideaa, 30 % toteutusta sekä 10 % tulosta.
Mielenkiintoista oli huomata kuinka erilaisia kokonaisuuksia on toteutettu kyseisessä kategoriassa, mutta samalla pelkästä kuvasta välittyy viesti siitä millä toimialalla toimitaan ja kuinka hyviä suurin osa heistä oli. Itse pidin digitaalisen asunnonvälityspalvelu Blokia erittäin mielenkiintoisena, sillä en ole aikaisemmin törmännyt tuollaiseen 3D- asunnonvälityspalveluun missä itse voi käydä asuntoa läpi eikä tarvitse turvautua pelkästään kuviin. Blok:n nettisivut kääntää mielestäni asunnonvälityksen ihan uudelle tasolle, mutta tässä kilpailussa he saivat ainoastaan kunniamaininnan mikä on mielestäni outoa. Kilpailun voitti Oura-älysormus ja tuomarit pitivät sitä selkeänä voittajana kokonaisvaltasuuden pakettinsa ansiosta, joissa yhdistyy tyylikkäästi designin eri osa-alueet sekä tuote ja palvelu ovat ajassa kiinni.
UPM Digitaaliset ratkaisut
Viikko 16 teemassa markkinoinnin trendit käsittelin termejä lisätty todellisuus ( AR ) sekä virtuaalitodellisuutta ( VR) ja miten UPM on hyödyntänyt näitä tarjoaakseen ainutlaatuisen tavan tutustua suomalaisiin metsiin, satoihin, eri kasvi- ja eläinlajeihin, oppia metsien merkityksestä ilmastonmuutoksen hillinnässä sekä nähdä miten metsänhoidon ammattilaiset hoitavat metsiä käytännössä aina puun istutuksesta puunkorjuuseen. Ensimmäinen versio UPM Forest Life:sta julkaistiin jo reilut kymmenen vuotta sitten ja oli siihen aikaan ultramoderni sivusto flasheilla ja glittereillä. Silloin jo sivustoi voitti arvostetun verkkomedia-alan Webby-palkinnon omassa kategoriassaan ja se kertoo siitä, kuinka edellä aikaansa UPM oli. UPM Forest Life on vieläkin toiminnassa ja on myös yksi finalisteista Grand Open 2020 kilpailussa kategorioissa " Paras verkkopalvelu " sekä " Paras toteutus ".
Lähteet:
Kommentit
Lähetä kommentti